PVA 3B Baskı Filamenti

PVA 3B Baskı Filamenti


PVA Filament Bileşimi, PolyVinyl Alcohol (PVA), aşağıdakilerin oluşturduğu sentetik bir polimer filamenttir.PVA oluşturmak için hidrolize edilen vinil asetat polimerizasyonu gerçekleştirilir.


PVA filamenti yarı saydam, beyaz bir görünüme sahiptir.Yağa dayanıklıdır
gres ve çözücülerin yanı sıra yapışma özelliklerinin mükemmel olması gerekirken 3d yazıcı filamenti olarak kullanıldığı zamanlarda zor bir malzeme olduğunu tecrübe ederek gördüm. 


Yüksek çekme mukavemetine ve esnekliğe sahiptir.


PVA Filamentinin Ekstrüzyonu :


Herhangi bir filamenti eritmek için doğru sıcaklık filament türüne göre, üstelik yazıcıya göre de (çok düşük olsa da) farklı olacaktır.
Yazıcıda, ancak PVA'nın hotend den geçiş sıcaklığı yaklaşık
185 ° C, polimerin alkol / asetat oranına bağlı olarak.


Yazıcınızda PVA extrude ederken doğru sıcaklığı arıyorsanız, markanın önerdiği sıcaklıklardan başlayarak aşağı yukarı bir kaç derece oynayarak, hıza göre de ayarlayarak bir süre sonra en doğru sıcaklığı bulabilirsiniz.
Tablanın da ısıtılmış olması egrekmektedir.
PVA kokusuzdur, toksik değildir ve biyolojik olarak parçalanabilir, bu da onu insanlar ve hayvanlar için PLA gibi güvenli bir filament yapar.


PVA Kimyasal Çözünürlüğü çok iyidir, PVA suda kolay çözünür, destek için harika bir seçimdir. 
Artık destek malzemesi temizlemek gerekmeyecek. Ilık su soğuk suya göre daha iyi çözünüm sağlar.
Yazıcınızda çift ekstrüder varsa, sadece bir PLA/ABS makarası ve bir PVA makarası yükleyin ve hazırsınız. Çıkıntılı karmaşık baskılar olıuşturabilirsiniz.


Ek olarak, ideal döküm için suda çözünür kalıplar oluşturmak için yazıcınızı ve PVA filamanınızı kullanabilirsiniz. kalıbı çıkarırken kalıbı bozma endişesi olmadan.


PVA, kağıt üretiminde de yaygın olarak kullanılır, yapıştırıcılar,  çözülebilir ambalajlar
tek kullanımlık deterjan kapsülleri, baskı, göz damlalar ve tekstil ürünlerinde de kullanılır.
PVA aynı zamanda çocuklar için macun veya balçık oluşturmak için de kullanılır.


3D baskıda ise genellikle bir destek olarak kullanılır. Suyu emmeye eğilimlidir. Su emildiğinde plastikleştirici görevi görür, bu nedenle açıkta bekletmemek gerekir.


Su filamanın gerilme mukavemetini azaltır ve uzama ve yırtılma mukavemetini arttırır.
Daha yüksek gerilme mukavemetine sahip bir parça yazdırmak istiyorsanız bunu aklınızda bulundurun , nemi azaltmak için silika boncuklu kapalı bir kapta saklayın PVA filamentinizi.


PVA ile Yazdırmaya İlişkin Önlemler
Açık platformlu bir yazıcıda yazdırıyorsanız, son derece dikkatli olun ve tablaya yakınlığınızın farkında olun. bir katmandan daha yakın ilk katman kalınlığı ayarlayın.
PVA filament ile basılmış parçaları kuru bir ortamda saklamayı da unutmayın.


Kaynak : 
https://cbm.msoe.edu/